Bezoek aan de kathedraal van Winchester

Bezoek aan de kathedraal van Winchester

De kathedraal van Winchester is een van de meest indrukwekkende en historische gebouwen in Engeland. Het is gelegen in het hart van de stad Winchester en is een van de grootste kathedralen van Europa. Het is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw.

Geschiedenis van de kathedraal van Winchester

De kathedraal van Winchester werd oorspronkelijk gebouwd in de 7e eeuw als een kloosterkerk. Het werd later uitgebreid en gerenoveerd in de 10e eeuw en opnieuw in de 11e eeuw. In de 12e eeuw werd de kathedraal herbouwd in de Normandische stijl en in de 14e eeuw werd het uitgebreid met gotische elementen.

De kathedraal heeft een rijke geschiedenis en heeft vele belangrijke gebeurtenissen meegemaakt. Het was de plaats van de kroning van koningin Mary I in 1554 en de begrafenis van koningin Emma van Normandië in 1052. Het was ook de plaats waar koning Hendrik II zijn boetedoening deed voor de moord op Thomas Becket in 1174.

Wat te zien in de kathedraal van Winchester

De kathedraal van Winchester heeft vele prachtige kenmerken die het bezoeken waard zijn. Een van de meest opvallende kenmerken is de 11e-eeuwse kloostergang, die een van de grootste in Europa is. Het heeft prachtige gewelven en is versierd met middeleeuwse beelden en glas-in-loodramen.

Een andere opvallende eigenschap is de 14e-eeuwse koorgestoelte, die is versierd met prachtige houtsnijwerk en beelden. Het altaarstuk is ook een prachtig voorbeeld van middeleeuwse kunst en is versierd met goud en edelstenen.

De kathedraal heeft ook een prachtige bibliotheek met een uitgebreide collectie middeleeuwse manuscripten en boeken. Het is een van de oudste bibliotheken in Engeland en is een must-see voor elke geschiedenisliefhebber.

Praktische informatie

De kathedraal van Winchester is geopend voor bezoekers van maandag tot en met zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.30 uur tot 15.00 uur. De toegangsprijs is £ 8,50 voor volwassenen en £ 5,50 voor kinderen. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar voor een meerprijs.

Er zijn verschillende manieren om naar de kathedraal te reizen, waaronder met de trein, bus of auto. Winchester ligt op ongeveer een uur rijden van Londen en er zijn regelmatig treinen en bussen die vanuit Londen naar Winchester rijden.

Als u van plan bent om de kathedraal te bezoeken, is het raadzaam om van tevoren te boeken om teleurstelling te voorkomen. U kunt online boeken via de website van de kathedraal of telefonisch contact opnemen met de kathedraal.

Conclusie

De kathedraal van Winchester is een van de meest indrukwekkende en historische gebouwen in Engeland. Het is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw. Het is een must-see voor elke geschiedenisliefhebber en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Engeland.

Plaats een reactie