Bezoek aan Titanic Belfast

De Titanic, het beroemde schip dat in 1912 zonk, is nog steeds een fascinerend onderwerp voor velen. Het verhaal van de Titanic is een tragisch verhaal, maar het heeft ook een belangrijke plaats in de geschiedenis van de scheepvaart en de technologie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een museum is gewijd aan de Titanic: Titanic Belfast.

Wat is Titanic Belfast?

Titanic Belfast is een museum dat is gewijd aan de Titanic en haar geschiedenis. Het museum is gevestigd in Belfast, de stad waar de Titanic werd gebouwd. Het museum is geopend in 2012, ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de ramp met de Titanic.

Het museum is gevestigd in een indrukwekkend gebouw dat is ontworpen door de architecten van het Ierse bedrijf Todd Architects. Het gebouw heeft de vorm van een schip en is gelegen aan de oevers van de rivier de Lagan. Het museum heeft een oppervlakte van meer dan 14.000 vierkante meter en heeft negen galerijen die de geschiedenis van de Titanic vertellen.

Wat is er te zien in Titanic Belfast?

Er is veel te zien in Titanic Belfast. Het museum heeft negen galerijen die de geschiedenis van de Titanic vertellen. De galerijen zijn als volgt:

 • Galerij 1: Arrol Gantry
 • Galerij 2: Boomtown Belfast
 • Galerij 3: The Shipyard
 • Galerij 4: The Launch
 • Galerij 5: The Fit-Out
 • Galerij 6: Maiden Voyage
 • Galerij 7: The Sinking
 • Galerij 8: The Aftermath
 • Galerij 9: Myths & Legends

In Galerij 1, Arrol Gantry, leer je over de bouw van de Titanic en de rol van de Arrol Gantry in het bouwproces. In Galerij 2, Boomtown Belfast, leer je over het Belfast van de vroege 20e eeuw en hoe de stad veranderde tijdens de bouw van de Titanic. In Galerij 3, The Shipyard, leer je over de werkomstandigheden in de scheepswerf en hoe de Titanic werd gebouwd.

In Galerij 4, The Launch, leer je over de lancering van de Titanic en de festiviteiten die daarbij hoorden. In Galerij 5, The Fit-Out, leer je over de inrichting van de Titanic en hoe het schip werd uitgerust met de nieuwste technologieën. In Galerij 6, Maiden Voyage, leer je over de eerste reis van de Titanic en de passagiers die aan boord waren.

In Galerij 7, The Sinking, leer je over de ramp met de Titanic en hoe het schip zonk. In Galerij 8, The Aftermath, leer je over de nasleep van de ramp en hoe de wereld reageerde op het nieuws. In Galerij 9, Myths & Legends, leer je over de vele mythen en legendes die zijn ontstaan rond de Titanic.

Wat zijn de hoogtepunten van Titanic Belfast?

Er zijn veel hoogtepunten in Titanic Belfast. Hier zijn er een paar:

 • The Shipyard Ride: Dit is een ritje dat je meeneemt door de scheepswerf waar de Titanic werd gebouwd. Het is een leuke en interactieve manier om meer te leren over de bouw van de Titanic.
 • The Grand Staircase: Dit is een replica van de beroemde trap aan boord van de Titanic. Het is een prachtig stukje vakmanschap en een geweldige plek om foto’s te maken.
 • The Ocean Exploration Centre: Dit is een interactieve tentoonstelling waar je kunt leren over de onderwaterwereld en de technologie die wordt gebruikt om de oceaan te verkennen.
 • The Titanic Experience: Dit is een interactieve tentoonstelling waar je de reis van de Titanic kunt ervaren. Je krijgt een kaartje met de naam van een passagier en je kunt hun verhaal volgen terwijl je door de tentoonstelling loopt.

Hoe lang duurt een bezoek aan Titanic Belfast?

Een bezoek aan Titanic Belfast duurt ongeveer 2-3 uur. Het museum is groot en er is veel te zien, dus je hebt genoeg tijd nodig om alles te bekijken. Het is ook een goed idee om van tevoren een kaartje te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan.

Wat zijn de openingstijden van Titanic Belfast?

Titanic Belfast is het hele jaar geopend, behalve op 24, 25 en 26 december. De openingstijden zijn als volgt:

 • Januari – maart: 10:00 – 17:00 uur
 • April – mei: 9:00 – 18:00 uur
 • Juni – augustus: 9:00 – 19:00 uur
 • September – oktober: 9:00 – 18:00 uur
 • November – december: 10:00 – 17:00 uur

Hoe kom je bij Titanic Belfast?

Titanic Belfast is gelegen aan de oevers van de rivier de Lagan in Belfast. Het adres is:

1 Olympic Way
Queens Road
Titanic Quarter
Belfast
BT3 9EP

Je kunt Titanic Belfast bereiken met de auto, de trein of de bus. Er is ook een parkeerplaats bij het museum.

Conclusie

Een bezoek aan Titanic Belfast is een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis van de Titanic en haar rol in de scheepvaart en de technologie. Het museum is indrukwekkend en er is veel te zien en te doen. Het is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de Titanic en haar verhaal.

Plaats een reactie