Bournemouth

Bournemouth

Bournemouth is een kustplaats in het zuiden van Engeland, gelegen aan de zuidkust van het graafschap Dorset. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, de gezellige boulevard en de vele attracties die er te vinden zijn.

Geschiedenis

Bournemouth begon als een klein vissersdorpje in de 19e eeuw, maar groeide snel uit tot een populaire badplaats. In de jaren 1850 werd er begonnen met de bouw van hotels en vakantiehuizen, en in 1870 werd de pier geopend. In de jaren 1920 en 1930 werd Bournemouth een populaire bestemming voor de rijken en beroemdheden, waaronder de schrijver J.R.R. Tolkien en de acteur Peter Sellers.

Bezienswaardigheden

Bournemouth heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Een van de populairste attracties is het strand, dat zich uitstrekt over zeven kilometer en bekend staat om zijn zachte zand en heldere water. Langs de boulevard zijn er tal van restaurants, cafés en winkels te vinden, en er zijn ook verschillende parken en tuinen in de stad.

Een andere populaire attractie is de Bournemouth Pier, die zich uitstrekt over 300 meter in de zee. Hier vind je tal van attracties, waaronder een reuzenrad, een kermis en een aquarium. Ook het Oceanarium, dat zich aan het einde van de pier bevindt, is een bezoekje waard. Hier kun je verschillende soorten zeedieren bekijken, waaronder haaien, zeeschildpadden en pinguïns.

Verder zijn er in Bournemouth verschillende musea te vinden, waaronder het Russell-Cotes Art Gallery & Museum, dat een uitgebreide collectie kunst en antiek herbergt, en het Bournemouth Aviation Museum, waar je verschillende vliegtuigen en helikopters kunt bekijken.

Activiteiten

Bournemouth biedt ook tal van activiteiten voor jong en oud. Zo kun je er bijvoorbeeld surfen, kajakken, zeilen en windsurfen. Ook kun je er heerlijk wandelen of fietsen langs de kustlijn, of een van de vele parken en tuinen in de stad bezoeken.

Daarnaast zijn er in Bournemouth verschillende festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Zo vindt er in augustus het Bournemouth Air Festival plaats, waarbij er verschillende vliegshows worden gegeven en er vuurwerk wordt afgestoken. Ook is er in juni het Bournemouth Food & Drink Festival, waarbij je kunt genieten van heerlijk eten en drinken uit de regio.

Verblijf

Er zijn tal van accommodaties te vinden in Bournemouth, van luxe hotels tot gezellige bed & breakfasts. Ook zijn er verschillende campings en vakantieparken in de omgeving. Het is aan te raden om tijdig te boeken, vooral in het hoogseizoen.

Bereikbaarheid

Bournemouth is goed bereikbaar met de auto, via de A338 en de A35. Ook kun je er met de trein naartoe, vanuit Londen en andere steden in het Verenigd Koninkrijk. De dichtstbijzijnde luchthaven is Bournemouth Airport, dat op ongeveer 15 minuten rijden van de stad ligt.

Conclusie

Bournemouth is een prachtige badplaats met veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, activiteiten en verblijfsmogelijkheden. Of je nu wilt genieten van het strand, de natuur of de cultuur, in Bournemouth vind je het allemaal. Het is dan ook een ideale bestemming voor een vakantie in eigen land of een weekendje weg.

Plaats een reactie