Canterbury

Canterbury

Canterbury is een stad in het zuidoosten van Engeland, gelegen in het graafschap Kent. Het is vooral bekend vanwege de kathedraal en de rijke geschiedenis die de stad met zich meedraagt.

Geschiedenis

Canterbury heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de 6e eeuw werd de stad gesticht door de Angelsaksen en werd het een belangrijk religieus centrum. In de 7e eeuw werd de kathedraal gebouwd, die later een belangrijke rol zou spelen in de geschiedenis van Engeland.

In de 11e eeuw werd Canterbury het toneel van een belangrijke gebeurtenis in de Engelse geschiedenis. In 1170 werd aartsbisschop Thomas Becket vermoord in de kathedraal, wat leidde tot een enorme opschudding in het land. Becket werd later heilig verklaard en de kathedraal werd een belangrijk bedevaartsoord.

In de middeleeuwen groeide Canterbury uit tot een belangrijke handelsstad en een centrum van de wolindustrie. In de 16e eeuw werd de stad echter getroffen door de Reformatie en de daaropvolgende verwoestingen van de kathedraal en andere religieuze gebouwen.

Bezienswaardigheden

De kathedraal van Canterbury is zonder twijfel de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Het is een indrukwekkend gebouw met een rijke geschiedenis en een schat aan kunstwerken en religieuze voorwerpen. Het is ook de zetel van de aartsbisschop van Canterbury, de hoogste geestelijke in de Anglicaanse Kerk.

Andere bezienswaardigheden in Canterbury zijn onder meer de ruïnes van St. Augustine’s Abbey, een voormalig klooster uit de 6e eeuw, en de Westgate Towers, een middeleeuwse stadspoort die nog steeds overeind staat.

Canterbury heeft ook een aantal interessante musea, waaronder het Canterbury Heritage Museum, het Roman Museum en het Canterbury Tales Museum, dat gewijd is aan de beroemde verhalen van Geoffrey Chaucer.

Cultuur

Canterbury heeft een rijke culturele scene, met een scala aan theaters, bioscopen en kunstgalerijen. Het Marlowe Theatre is een van de belangrijkste theaters van de stad en biedt een breed scala aan voorstellingen, van toneelstukken tot musicals en concerten.

De stad heeft ook een bruisend nachtleven, met tal van bars, pubs en clubs. Het is vooral populair onder studenten, vanwege de aanwezigheid van de Universiteit van Kent en de Canterbury Christ Church University.

Omgeving

Canterbury ligt in een prachtige omgeving, met glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en mooie stranden. De kustplaatsen Whitstable en Herne Bay zijn populaire bestemmingen voor een dagje uit, terwijl de nabijgelegen stadjes Faversham en Ashford ook een bezoek waard zijn.

De regio Kent staat bekend om zijn tuinen en boomgaarden, en er zijn tal van mooie wandel- en fietsroutes te vinden in de omgeving van Canterbury. Het is ook een populaire bestemming voor golfers, met een aantal uitstekende golfbanen in de buurt.

Conclusie

Canterbury is een stad met een rijke geschiedenis en een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of gewoon een gezellig dagje uit, Canterbury heeft voor ieder wat wils.

Plaats een reactie