Canterbury

Canterbury

Canterbury is een stad in het zuidoosten van Engeland, gelegen in het graafschap Kent. Het is vooral bekend vanwege de kathedraal en de pelgrimsroute die hier eindigt. In dit artikel zullen we meer vertellen over de geschiedenis, bezienswaardigheden en cultuur van Canterbury.

Geschiedenis

Canterbury heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad was een belangrijk handelscentrum en had een strategische ligging aan de rivier de Stour. In de 6e eeuw werd Canterbury de hoofdstad van het koninkrijk Kent en in de 7e eeuw werd hier de eerste aartsbisschop van Engeland, Augustinus, benoemd. Hij bouwde een kathedraal op de plek waar nu de huidige kathedraal staat.

In de middeleeuwen was Canterbury een belangrijk bedevaartsoord vanwege de moord op aartsbisschop Thomas Becket in de kathedraal in 1170. Zijn graf werd een pelgrimsoord en de stad groeide uit tot een belangrijk centrum van religie en cultuur. In de 16e eeuw werd de kathedraal beschadigd tijdens de Reformatie, maar in de 19e eeuw werd deze gerestaureerd en uitgebreid.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheid van Canterbury is natuurlijk de kathedraal. Deze imposante gotische kerk is gebouwd tussen de 11e en 16e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Het interieur is prachtig versierd met glas-in-loodramen, beelden en fresco’s. Ook het graf van Thomas Becket is hier te vinden.

Naast de kathedraal zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Canterbury. Zo is er het Canterbury Tales Museum, waar je meer kunt leren over de pelgrimsroute en de verhalen die hierbij horen. Ook de ruïnes van St. Augustine’s Abbey en het kasteel van Canterbury zijn de moeite waard om te bezoeken.

Cultuur

Canterbury heeft een levendige cultuur met veel festivals, concerten en evenementen. Zo is er het Canterbury Festival, dat elk jaar in oktober plaatsvindt en een breed scala aan kunst en cultuur biedt. Ook het Marlowe Theatre is een belangrijk cultureel centrum, met regelmatig voorstellingen van toneelstukken, musicals en concerten.

Daarnaast heeft Canterbury een bruisend uitgaansleven, met veel gezellige pubs, bars en restaurants. Vooral in de zomermaanden is het hier goed toeven op de terrassen en in de parken.

Conclusie

Canterbury is een stad met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. De kathedraal is natuurlijk de belangrijkste trekpleister, maar er is nog veel meer te zien en te doen in deze levendige stad. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon lekker wilt genieten van het goede leven, Canterbury heeft voor ieder wat wils.

Plaats een reactie