De British Museum

Het British Museum is een van de meest bekende en bezochte musea ter wereld. Het museum is gevestigd in Londen en heeft een collectie van meer dan 8 miljoen objecten. Het museum is opgericht in 1753 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en meest diverse musea ter wereld. Het museum is gratis toegankelijk voor bezoekers en trekt jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers.

Geschiedenis

Het British Museum werd opgericht in 1753 door de wetenschapper en arts Sir Hans Sloane. Sloane had een grote collectie van objecten en artefacten verzameld tijdens zijn leven en wilde deze graag delen met het publiek. Hij verkocht zijn collectie aan de Britse regering voor £20.000, wat destijds een enorm bedrag was. De collectie werd tentoongesteld in Montagu House, dat later werd omgedoopt tot het British Museum.

De collectie van het museum groeide snel en in 1823 werd er een nieuwe vleugel toegevoegd aan het museum. In de jaren daarna werden er nog meer vleugels toegevoegd en werd de collectie steeds verder uitgebreid. Het museum heeft een lange geschiedenis van het verzamelen van objecten uit alle delen van de wereld en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de wetenschap en de archeologie.

Collectie

De collectie van het British Museum is enorm en omvat objecten uit alle delen van de wereld en uit alle periodes van de geschiedenis. Enkele van de meest bekende objecten in de collectie zijn de Elgin Marbles, een verzameling marmeren beelden uit het Parthenon in Athene, en de Rosetta Stone, een steen met inscripties in drie verschillende talen die hielp bij het ontcijferen van het hiërogliefenschrift.

Andere belangrijke objecten in de collectie zijn onder meer de Sutton Hoo-schat, een verzameling gouden en zilveren voorwerpen uit de Angelsaksische periode, en de Lewis-schaakstukken, een verzameling middeleeuwse schaakstukken uit Noorwegen. Het museum heeft ook een uitgebreide collectie van Egyptische, Griekse en Romeinse artefacten, evenals een collectie van Aziatische kunst en artefacten.

Tentoonstellingen

Het British Museum organiseert regelmatig tentoonstellingen die een breed scala aan onderwerpen en periodes bestrijken. Enkele van de meest populaire tentoonstellingen van de afgelopen jaren zijn onder meer “The Vikings: Life and Legend”, “Egypt: Faith after the Pharaohs” en “The American Dream: Pop to the Present”.

De tentoonstellingen van het museum zijn vaak zeer interactief en bieden bezoekers de mogelijkheid om objecten van dichtbij te bekijken en meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van de objecten. Het museum organiseert ook regelmatig lezingen en evenementen die gerelateerd zijn aan de tentoonstellingen.

Bezoekersinformatie

Het British Museum is gratis toegankelijk voor bezoekers en is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur. Het museum is gesloten op 24, 25 en 26 december en op 1 januari. Het museum heeft een aantal cafés en restaurants waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Bezoekers kunnen ook gebruik maken van een aantal faciliteiten, waaronder een garderobe, toiletten en een informatiebalie. Het museum biedt ook rondleidingen aan die bezoekers kunnen helpen om meer te weten te komen over de collectie en de geschiedenis van het museum.

Conclusie

Het British Museum is een van de meest indrukwekkende en diverse musea ter wereld. Het museum heeft een lange geschiedenis van het verzamelen van objecten uit alle delen van de wereld en uit alle periodes van de geschiedenis. De collectie van het museum is enorm en omvat enkele van de meest bekende en belangrijke artefacten ter wereld.

Het museum organiseert regelmatig tentoonstellingen en evenementen die bezoekers de mogelijkheid bieden om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van de objecten. Het museum is gratis toegankelijk voor bezoekers en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld.

Plaats een reactie