De London Eye

De London Eye, ook wel bekend als de Millennium Wheel, is een reuzenrad in Londen dat zich aan de zuidelijke oever van de rivier de Theems bevindt. Het is een van de meest populaire toeristische attracties van de stad en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het reuzenrad is ontworpen door de Britse architecten David Marks en Julia Barfield en werd geopend op 31 december 1999, als onderdeel van de festiviteiten rond de millenniumwisseling.

Geschiedenis

De London Eye werd oorspronkelijk gebouwd als tijdelijke attractie, die slechts vijf jaar zou blijven staan. Het was bedoeld als een spectaculaire manier om het nieuwe millennium in te luiden en om de stad Londen te promoten als een toeristische bestemming. Het reuzenrad was echter zo populair dat het na afloop van de vijf jaar werd besloten om het permanent te laten staan.

De bouw van de London Eye begon in 1998 en duurde ongeveer twee jaar. Het reuzenrad werd gebouwd door een consortium van bedrijven, waaronder British Airways, die de attractie financierde en het als onderdeel van hun marketingstrategie gebruikte. Het ontwerp van de London Eye was gebaseerd op een aantal verschillende concepten, waaronder het idee van een ‘observatieballon’ en het gebruik van een reuzenrad als een symbool van de Britse industriĆ«le geschiedenis.

Specificaties

De London Eye is een reuzenrad met een hoogte van 135 meter en een diameter van 120 meter. Het heeft 32 capsules, die elk plaats bieden aan maximaal 25 personen. De capsules zijn ontworpen om te draaien terwijl het reuzenrad draait, zodat de bezoekers een panoramisch uitzicht hebben over de stad Londen. Het duurt ongeveer 30 minuten om een volledige omwenteling te maken.

De London Eye is uitgerust met geavanceerde technologie, waaronder een computergestuurd systeem dat de beweging van het reuzenrad regelt en ervoor zorgt dat het altijd in balans blijft. Het reuzenrad is ook uitgerust met een verlichtingssysteem dat het ’s nachts verlicht en het een opvallende aanblik geeft in de skyline van Londen.

Bezoekersinformatie

De London Eye is een populaire toeristische attractie en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het is geopend van 10.00 uur tot 20.30 uur (in de zomer tot 21.30 uur) en de toegangsprijs varieert afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen. Het is aan te raden om van tevoren tickets te boeken om lange wachtrijen te vermijden.

De London Eye is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er zijn speciale capsules beschikbaar voor mensen met een beperkte mobiliteit. Er zijn ook audiogidsen beschikbaar in verschillende talen, waaronder Nederlands, die de bezoekers informatie geven over de geschiedenis en bezienswaardigheden van Londen.

Conclusie

De London Eye is een iconische attractie in Londen en een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Het biedt bezoekers een uniek uitzicht over de stad en is een indrukwekkend staaltje technologie en engineering. Of je nu voor het eerst in Londen bent of er al vaker bent geweest, een ritje in de London Eye is een ervaring die je niet mag missen.

Plaats een reactie