De North Coast 500

De North Coast 500

De North Coast 500 is een prachtige route langs de noordkust van Schotland. Het is een populaire toeristische attractie geworden vanwege de adembenemende landschappen en de vele bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. De route is ongeveer 500 mijl lang en begint en eindigt in Inverness.

De geschiedenis van de North Coast 500

De North Coast 500 is een relatief nieuwe route die in 2015 werd gelanceerd door de North Highland Initiative. Het doel was om het toerisme in de regio te stimuleren en de economie te ondersteunen. Sindsdien is de route enorm populair geworden en trekt het duizenden bezoekers per jaar.

Wat kun je verwachten op de North Coast 500?

De North Coast 500 biedt een ongelooflijke reiservaring met een prachtig uitzicht op de Schotse Hooglanden en de kustlijn. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes, historische kastelen, prachtige stranden en adembenemende landschappen. Hier zijn enkele hoogtepunten van de route:

1. Inverness

Inverness is de hoofdstad van de Hooglanden en het startpunt van de North Coast 500. Het is een bruisende stad met veel restaurants, bars en winkels. Bezoek het kasteel van Inverness en wandel langs de rivier de Ness.

2. Applecross

Applecross is een klein dorpje aan de westkust van Schotland en staat bekend om zijn prachtige uitzicht op de bergen en de zee. Rijd over de Bealach na Bà, een van de meest spectaculaire bergpassen van Schotland.

3. Dunrobin Castle

Dunrobin Castle is een prachtig kasteel aan de oostkust van Schotland. Het kasteel heeft 189 kamers en is omgeven door prachtige tuinen. Bezoek de valkenierijshow en bewonder de prachtige vogels.

4. John o’ Groats

John o’ Groats is het meest noordelijke punt van het vasteland van Schotland. Het is een populaire toeristische attractie vanwege het prachtige uitzicht op de zee en de nabijgelegen eilanden. Maak een boottocht naar de Orkney-eilanden en ontdek de rijke geschiedenis en cultuur.

5. Ullapool

Ullapool is een charmant vissersdorpje aan de westkust van Schotland. Het heeft een prachtige haven en veel restaurants en cafés. Maak een wandeling langs de kust en geniet van het uitzicht op de zee en de bergen.

Hoe kun je de North Coast 500 rijden?

De North Coast 500 kan in ongeveer 5-7 dagen worden gereden, afhankelijk van hoeveel tijd je wilt doorbrengen op elke locatie. Er zijn veel accommodaties langs de route, variërend van campings tot luxe hotels. Het is ook mogelijk om de route met de fiets of te voet af te leggen.

Wanneer kun je de North Coast 500 het beste rijden?

De beste tijd om de North Coast 500 te rijden is van mei tot september, wanneer het weer het meest aangenaam is. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden druk kan zijn en dat accommodaties van tevoren moeten worden geboekt.

Conclusie

De North Coast 500 is een ongelooflijke reiservaring die je niet mag missen als je Schotland bezoekt. Het biedt een prachtig uitzicht op de Schotse Hooglanden en de kustlijn, evenals vele bezienswaardigheden en activiteiten onderweg. Of je nu met de auto, fiets of te voet gaat, de North Coast 500 zal je zeker betoveren.

Plaats een reactie