De St. Paul’s Cathedral

De St. Paul’s Cathedral is een iconisch gebouw in Londen, Engeland. Het is een anglicaanse kathedraal die zich bevindt op Ludgate Hill, de hoogste heuvel van de stad. Het is een van de meest herkenbare gebouwen van Londen en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. De kathedraal is niet alleen een belangrijk religieus centrum, maar ook een belangrijk cultureel en historisch monument.

Geschiedenis

De oorspronkelijke kathedraal werd gebouwd in 604 na Christus door de bisschop van Londen, Mellitus. Het was een houten kerk die werd gebouwd op de plaats waar nu de St. Paul’s Cathedral staat. In 962 werd de kerk verwoest door een brand en werd vervangen door een stenen kerk. Deze kerk werd op zijn beurt in 1087 verwoest door een brand en werd vervangen door een nieuwe kerk, die in 1136 werd voltooid.

In 1666 werd de kathedraal opnieuw verwoest door een brand, die ontstond in een bakkerij in de buurt. De brand verspreidde zich snel en vernietigde een groot deel van de stad, waaronder de St. Paul’s Cathedral. Na de brand werd besloten om een nieuwe kathedraal te bouwen, die groter en indrukwekkender zou zijn dan de vorige.

De nieuwe kathedraal werd ontworpen door de beroemde architect Sir Christopher Wren. De bouw begon in 1675 en duurde 35 jaar. De kathedraal werd voltooid in 1710 en werd ingewijd op kerstavond van dat jaar. Sindsdien is de St. Paul’s Cathedral een belangrijk symbool van Londen en een belangrijk religieus centrum.

Architectuur

De St. Paul’s Cathedral is een meesterwerk van barokke architectuur. Het gebouw is 111 meter hoog en heeft een koepel die 85 meter hoog is. De koepel is een van de grootste ter wereld en is een belangrijk kenmerk van de kathedraal. Het interieur van de kathedraal is even indrukwekkend als het exterieur. Het heeft een prachtig gewelfd plafond, indrukwekkende zuilen en een groot aantal kunstwerken en beelden.

Een van de meest opvallende kenmerken van de kathedraal is de Whispering Gallery. Dit is een galerij die zich bevindt op de basis van de koepel en die bekend staat om zijn akoestische eigenschappen. Als je fluistert aan de ene kant van de galerij, kan iemand aan de andere kant je horen alsof je naast hen staat. Dit is een van de vele unieke kenmerken van de St. Paul’s Cathedral.

Belangrijke gebeurtenissen

De St. Paul’s Cathedral heeft een rijke geschiedenis en heeft vele belangrijke gebeurtenissen meegemaakt. Een van de meest opvallende gebeurtenissen was de begrafenis van Sir Winston Churchill in 1965. Churchill was een van de grootste leiders van Groot-BrittanniĆ« en zijn begrafenis was een belangrijk moment in de geschiedenis van het land. De kathedraal heeft ook vele koninklijke huwelijken en kroningen gehost, waaronder de kroning van koningin Elizabeth II in 1953.

Bezoek de St. Paul’s Cathedral

Als je Londen bezoekt, mag een bezoek aan de St. Paul’s Cathedral niet ontbreken. De kathedraal is dagelijks geopend voor bezoekers en er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar. Je kunt de kathedraal op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan een rondleiding met een gids. Er zijn ook speciale evenementen en concerten die regelmatig worden gehouden in de kathedraal.

Als je de kathedraal wilt bezoeken, is het raadzaam om van tevoren kaartjes te kopen. Dit kan online of bij de kassa van de kathedraal. Er zijn verschillende soorten kaartjes beschikbaar, afhankelijk van wat je wilt zien en doen. Je kunt bijvoorbeeld alleen de kathedraal bezoeken of een rondleiding met een gids volgen.

Conclusie

De St. Paul’s Cathedral is een van de meest indrukwekkende gebouwen van Londen en een belangrijk symbool van de stad. Het is niet alleen een belangrijk religieus centrum, maar ook een belangrijk cultureel en historisch monument. De kathedraal heeft een rijke geschiedenis en heeft vele belangrijke gebeurtenissen meegemaakt. Als je Londen bezoekt, mag een bezoek aan de St. Paul’s Cathedral niet ontbreken. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Plaats een reactie