De Tower of London

De Tower of London is een van de meest iconische gebouwen van Londen en een van de meest bezochte toeristische attracties van het Verenigd Koninkrijk. Het is een historisch kasteel dat zich bevindt aan de noordkant van de rivier de Theems in het centrum van Londen. Het is een van de oudste gebouwen van de stad en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw.

Geschiedenis

De Tower of London werd gebouwd in 1066 door Willem de Veroveraar, kort nadat hij de slag bij Hastings had gewonnen en de troon van Engeland had veroverd. Het oorspronkelijke doel van de toren was om de stad te beschermen tegen aanvallen van buitenaf en om de koning te beschermen tegen opstanden en coups.

De toren werd in de loop der eeuwen uitgebreid en versterkt en werd gebruikt als koninklijk paleis, arsenaal, gevangenis en executieplaats. Het was ook de thuisbasis van de Koninklijke Munt en de Koninklijke Juwelen.

Een van de meest beruchte gebeurtenissen in de geschiedenis van de Tower of London was de executie van Anne Boleyn, de tweede vrouw van koning Hendrik VIII. Ze werd beschuldigd van overspel en hoogverraad en werd op 19 mei 1536 onthoofd op de binnenplaats van de toren.

De Tower of London werd ook gebruikt als gevangenis voor vele beroemde personen, waaronder Sir Walter Raleigh, Guy Fawkes en Rudolf Hess. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de toren gebruikt als schuilkelder en opslagplaats voor de Koninklijke Juwelen.

Bezienswaardigheden

De Tower of London heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een van de meest populaire attracties is de Koninklijke Juwelen, die worden bewaard in de Jewel House. Hier vind je de kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk, waaronder de kroon van koningin Elizabeth II.

Een andere populaire attractie is de White Tower, het oudste deel van de toren. Hier vind je een tentoonstelling over de geschiedenis van de toren en de wapens en harnassen die werden gebruikt door de koningen en ridders van Engeland.

De Yeoman Warders, ook wel bekend als de Beefeaters, zijn de bewakers van de Tower of London. Ze zijn verantwoordelijk voor het bewaken van de toren en het geven van rondleidingen aan bezoekers. De Yeoman Warders zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de toren en hebben een rijke traditie die teruggaat tot de 14e eeuw.

De toren heeft ook een aantal musea en tentoonstellingen, waaronder de Royal Armouries en de Fusilier Museum. Hier vind je een uitgebreide collectie wapens, harnassen en uniformen die werden gebruikt door de Britse strijdkrachten door de eeuwen heen.

Praktische informatie

De Tower of London is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde metrostation is Tower Hill, dat wordt bediend door de District en Circle Lines. Er zijn ook verschillende buslijnen die stoppen bij de toren.

De toren is het hele jaar door geopend, behalve op 24, 25 en 26 december en op 1 januari. De openingstijden variƫren afhankelijk van het seizoen, dus het is het beste om de website van de toren te raadplegen voor de meest actuele informatie.

De toegangsprijs voor de Tower of London varieert afhankelijk van het seizoen en de leeftijd van de bezoeker. Kinderen onder de vijf jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn ook verschillende kortingen beschikbaar voor studenten, senioren en gezinnen.

Conclusie

De Tower of London is een van de meest fascinerende en historische gebouwen van Londen. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw en heeft gediend als koninklijk paleis, arsenaal, gevangenis en executieplaats. Vandaag de dag is het een populaire toeristische attractie en een belangrijk onderdeel van de Britse geschiedenis en cultuur.

Plaats een reactie