De Westminster Abbey

De Westminster Abbey

De Westminster Abbey is een van de meest iconische gebouwen in Londen en een belangrijk onderdeel van de Britse geschiedenis. Het is een kerk die zich bevindt in het hart van Londen, vlakbij de rivier de Theems en het Palace of Westminster. Het is een van de meest bezochte toeristische attracties in Londen en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld.

Geschiedenis

De Westminster Abbey werd oorspronkelijk gebouwd in de 11e eeuw en was oorspronkelijk een benedictijnenabdij. Het werd gebouwd op de plaats van een oudere kerk die dateerde uit de 7e eeuw. De abdij werd gebouwd door koning Edward de Belijder en werd voltooid in 1065, net voor zijn dood. Het was oorspronkelijk bedoeld als een plaats van aanbidding voor de koninklijke familie en de adel.

De abdij heeft door de eeuwen heen veel veranderingen ondergaan. In de 13e eeuw werd de abdij herbouwd in gotische stijl en werden er veel nieuwe toevoegingen gedaan, waaronder de beroemde torens aan de westkant van de abdij. In de 16e eeuw werd de abdij opnieuw gerenoveerd en werden er veel nieuwe toevoegingen gedaan, waaronder de kapel van Hendrik VII en de Lady Chapel.

De Westminster Abbey heeft een belangrijke rol gespeeld in de Britse geschiedenis. Het is de plaats waar veel belangrijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, waaronder de kroning van bijna alle Britse monarchen sinds Willem de Veroveraar in 1066. Het is ook de plaats waar veel beroemde Britten zijn begraven, waaronder Isaac Newton, Charles Darwin, Winston Churchill en vele anderen.

Architectuur

De Westminster Abbey is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. Het heeft een indrukwekkende gevel met twee torens aan de westkant van de abdij. De torens zijn 69 meter hoog en zijn een van de meest herkenbare kenmerken van de abdij. De abdij heeft ook een prachtig interieur met veel indrukwekkende details, waaronder prachtige glas-in-loodramen, gewelfde plafonds en prachtige beeldhouwwerken.

Een van de meest indrukwekkende delen van de abdij is de kapel van Hendrik VII. Deze kapel werd gebouwd in de 16e eeuw en is een van de meest indrukwekkende voorbeelden van gotische architectuur in Engeland. Het heeft een prachtig gewelfd plafond en veel prachtige beeldhouwwerken en glas-in-loodramen.

Bezienswaardigheden

De Westminster Abbey heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Een van de meest populaire attracties is de Poets’ Corner. Dit is de plaats waar veel beroemde Britse schrijvers en dichters zijn begraven, waaronder William Shakespeare, Charles Dickens en Geoffrey Chaucer.

Een andere populaire attractie is de kapel van Hendrik VII. Deze kapel is een van de meest indrukwekkende delen van de abdij en heeft veel prachtige beeldhouwwerken en glas-in-loodramen. Het is ook de plaats waar Hendrik VII en zijn vrouw Elizabeth van York zijn begraven.

De abdij heeft ook een prachtige bibliotheek met veel zeldzame boeken en manuscripten. De bibliotheek is alleen toegankelijk voor wetenschappers en onderzoekers, maar er zijn rondleidingen beschikbaar waarbij bezoekers een glimp kunnen opvangen van de bibliotheek.

Bezoek de Westminster Abbey

De Westminster Abbey is een populaire toeristische attractie en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en er zijn veel rondleidingen beschikbaar voor bezoekers.

Als je de Westminster Abbey wilt bezoeken, is het raadzaam om van tevoren kaartjes te kopen. Dit kan online of bij de kassa van de abdij. Er zijn ook veel rondleidingen beschikbaar, waaronder audiogidsen en rondleidingen met een gids.

De Westminster Abbey is een van de meest iconische gebouwen in Londen en een belangrijk onderdeel van de Britse geschiedenis. Het is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Als je Londen bezoekt, mag een bezoek aan de Westminster Abbey niet ontbreken.

Plaats een reactie