Devon

Devon is een graafschap in het zuidwesten van Engeland. Het is een van de grootste graafschappen van Engeland en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Devon is vooral bekend om zijn prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en historische steden. In dit artikel zullen we meer vertellen over de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van Devon.

Geschiedenis

Devon heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Er zijn veel archeologische vondsten gedaan die getuigen van de aanwezigheid van mensen in dit gebied sinds de steentijd. In de Romeinse tijd was Devon een belangrijk gebied vanwege zijn strategische ligging aan de kust. Er zijn nog steeds overblijfselen te vinden van Romeinse forten en wegen.

In de middeleeuwen was Devon een belangrijk centrum van handel en landbouw. De stad Exeter was een belangrijk religieus centrum en had een bloeiende textielindustrie. In de 16e en 17e eeuw was Devon een belangrijk centrum van de scheepsbouw en de handel. Veel van de schepen die werden gebouwd in Devon werden gebruikt voor de handel met de Nieuwe Wereld.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Devon een belangrijke rol in de verdediging van Engeland. Er werden veel militaire bases gebouwd in Devon en er vonden verschillende belangrijke veldslagen plaats in de regio.

Cultuur

Devon heeft een rijke en gevarieerde cultuur. Het graafschap heeft een lange traditie van volksmuziek en dans. Er zijn veel festivals en evenementen die deze tradities vieren, zoals de Sidmouth Folk Week en de Dartmoor Folk Festival.

Devon heeft ook een rijke culinaire traditie. Het graafschap staat bekend om zijn cream tea, een traditionele Engelse maaltijd bestaande uit thee, scones, clotted cream en jam. Andere lokale specialiteiten zijn onder meer de Devonshire pasty, een hartige taart gevuld met vlees en groenten, en de Plymouth gin, een gin die wordt geproduceerd in de stad Plymouth.

Devon heeft ook een rijke literaire traditie. Veel beroemde schrijvers hebben in Devon gewoond en gewerkt, waaronder Agatha Christie, Rudyard Kipling en Sir Arthur Conan Doyle. Het landschap van Devon heeft ook veel schrijvers geïnspireerd, waaronder de dichter Samuel Taylor Coleridge en de schrijver Daphne du Maurier.

Bezienswaardigheden

Devon heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden:

Dartmoor National Park

Dartmoor National Park is een van de grootste en meest indrukwekkende nationale parken van Engeland. Het park heeft een ruig en ongerept landschap met heidevelden, bossen, rivieren en meren. Het park is ook de thuisbasis van vele zeldzame planten en dieren, waaronder de Dartmoor pony.

Exeter Cathedral

Exeter Cathedral is een van de mooiste en meest indrukwekkende kathedralen van Engeland. De kathedraal dateert uit de 12e eeuw en heeft een prachtige gotische architectuur. Het interieur van de kathedraal is versierd met prachtige glas-in-loodramen en beeldhouwwerken.

Plymouth Hoe

Plymouth Hoe is een prachtig park aan de kust van Plymouth. Het park biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omringende heuvels. Het park is ook de thuisbasis van de beroemde Smeaton’s Tower, een vuurtoren die ooit deel uitmaakte van de Eddystone-rotsen.

Torbay

Torbay is een prachtige baai aan de zuidkust van Devon. De baai heeft een aantal prachtige stranden en is een populaire bestemming voor watersporters. Torbay is ook de thuisbasis van een aantal pittoreske dorpjes en historische steden, waaronder Torquay en Paignton.

Conclusie

Devon is een prachtig graafschap met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. Het graafschap heeft veel te bieden voor bezoekers, waaronder prachtige landschappen, historische steden en pittoreske dorpjes. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of natuur, Devon heeft voor ieder wat wils.

Plaats een reactie