Dover

Dover

Dover is een stad in het zuidoosten van Engeland, gelegen aan de Straat van Dover. Het is een belangrijke havenstad en een populaire toeristische bestemming vanwege de witte kliffen van Dover en de nabijgelegen kastelen.

Geschiedenis

Dover heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De Romeinen bouwden er een vuurtoren en een fort om de kust te beschermen tegen invallen vanuit zee. In de middeleeuwen werd Dover een belangrijke havenstad en een versterkte vesting. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Dover een cruciale rol in de verdediging van Groot-Brittannië tegen de Duitse invasie.

Toerisme

Dover is een populaire toeristische bestemming vanwege de witte kliffen van Dover, die tot wel 110 meter hoog zijn en een spectaculair uitzicht bieden over de zee. Er zijn verschillende wandelroutes langs de kliffen, waaronder de South Foreland Lighthouse Walk en de White Cliffs Country Trail.

Naast de kliffen zijn er nog meer bezienswaardigheden in Dover, zoals het Dover Castle, een middeleeuws kasteel dat bovenop een heuvel ligt en een prachtig uitzicht biedt over de stad en de zee. Ook de Western Heights, een verdedigingswerk uit de 18e eeuw, is een bezoek waard.

Verder is er in Dover een groot winkelcentrum, de St. James Retail Park, waar je kunt winkelen bij bekende merken als Marks & Spencer, Next en Boots. Ook zijn er verschillende restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale specialiteiten, zoals fish and chips en Kentish ale.

Haven

Dover is een belangrijke havenstad en een belangrijke verbinding tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland. Vanuit Dover vertrekken veerboten naar Calais en Duinkerken in Frankrijk en naar Dunkerque in België. Ook zijn er cruiseschepen die aanleggen in Dover, waaronder de Queen Mary 2 en de Norwegian Spirit.

De haven van Dover is de drukste ferryhaven ter wereld en verwerkt jaarlijks meer dan 2,5 miljoen passagiers en 2,1 miljoen voertuigen. Er zijn verschillende faciliteiten voor passagiers, zoals restaurants, winkels en een lounge.

Bereikbaarheid

Dover is goed bereikbaar met de auto, via de A2 en de M20. Vanuit Londen is het ongeveer 2 uur rijden naar Dover. Ook met de trein is Dover goed bereikbaar, er zijn directe treinen vanuit Londen St. Pancras International en Ashford International. Vanuit Nederland kun je met de trein naar Brussel reizen en daar overstappen op de Eurostar naar Londen, waar je vervolgens de trein naar Dover kunt nemen.

Conclusie

Dover is een veelzijdige stad met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een belangrijke haven. Het is een populaire toeristische bestemming en een belangrijke verbinding tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland. Of je nu wilt genieten van de witte kliffen, de middeleeuwse kastelen wilt bezoeken of wilt winkelen in het grote winkelcentrum, Dover heeft voor ieder wat wils.

Plaats een reactie