Durham

Durham

Durham is een stad in het noordoosten van Engeland, gelegen aan de rivier de Wear. Het is de hoofdstad van het graafschap Durham en heeft een rijke geschiedenis en cultuur.

Geschiedenis

Durham werd gesticht in de tiende eeuw door de Angelsaksen en groeide uit tot een belangrijke stad in de middeleeuwen. In de elfde eeuw werd de beroemde Durham Cathedral gebouwd, die nog steeds een belangrijke bezienswaardigheid is. In de twaalfde eeuw werd de stad versterkt met een kasteel, dat nog steeds te bezichtigen is.

Bezienswaardigheden

Naast de Durham Cathedral en het kasteel zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Durham. Zo is er het Durham University Botanic Garden, een prachtige tuin met meer dan 8000 plantensoorten. Ook het Durham Museum and Heritage Centre is een aanrader, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de stad.

Cultuur

Durham heeft een rijke cultuur, met veel festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Zo is er het Durham Book Festival, een jaarlijks terugkerend literatuurfestival, en het Durham Brass Festival, waarbij de stad wordt overspoeld met brassbands uit de hele wereld. Ook is er het Durham International Festival of Brass, een tweejaarlijks festival dat in het teken staat van koperblaasmuziek.

Onderwijs

Durham is de thuisbasis van de prestigieuze Durham University, een van de oudste en meest gerenommeerde universiteiten van Engeland. De universiteit heeft een lange geschiedenis en heeft veel bekende alumni voortgebracht, waaronder de voormalige Britse premier Tony Blair.

Economie

Durham heeft een diverse economie, met veel bedrijven in de dienstensector en de gezondheidszorg. Ook is er een bloeiende toeristische sector, dankzij de vele bezienswaardigheden en evenementen in de stad.

Conclusie

Durham is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Er is veel te zien en te doen, van de beroemde Durham Cathedral en het kasteel tot de vele festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Ook is de stad de thuisbasis van de prestigieuze Durham University en heeft het een diverse economie. Kortom, Durham is zeker een bezoek waard!

Plaats een reactie