Guinness-brouwerijtour in Dublin

Als je in Dublin bent, is een bezoek aan de Guinness-brouwerijtour een must. Het is een van de meest populaire toeristische attracties van de stad en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis en het brouwproces van het beroemde Ierse bier.

De geschiedenis van Guinness

De geschiedenis van Guinness gaat terug tot 1759, toen Arthur Guinness een brouwerij opende in Dublin. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een van de grootste en meest succesvolle brouwerijen ter wereld. Guinness staat bekend om zijn kenmerkende donkere kleur en romige textuur, die het te danken heeft aan het gebruik van geroosterde gerst.

Guinness heeft ook een rijke geschiedenis van marketing en reclame. Het bedrijf heeft enkele van de meest iconische advertenties aller tijden geproduceerd, waaronder de beroemde “Guinness is good for you” campagne uit de jaren 1920.

De Guinness-brouwerijtour

De Guinness-brouwerijtour is een zelfgeleide tour door de brouwerij, die je meeneemt door zeven verdiepingen van tentoonstellingen en interactieve displays. De tour begint met een korte geschiedenisles over Guinness en gaat dan verder naar de ingrediënten die worden gebruikt om het bier te maken.

Je kunt ook een kijkje nemen in de oude brouwketels en de enorme opslagtanks waar het bier wordt bewaard. Er is ook een interactieve tentoonstelling waar je kunt leren hoe je het perfecte glas Guinness kunt tappen.

Een van de hoogtepunten van de tour is de Gravity Bar, die zich op de bovenste verdieping van de brouwerij bevindt. Hier kun je genieten van een gratis pint Guinness terwijl je geniet van een panoramisch uitzicht over de stad Dublin.

Praktische informatie

De Guinness-brouwerijtour is geopend van maandag tot en met zondag van 9.30 uur tot 19.00 uur (laatste toegang om 17.00 uur). De toegangsprijs is € 25 per persoon, inclusief een gratis pint Guinness in de Gravity Bar.

Je kunt ook een rondleiding boeken met een gids, die je meer inzicht geeft in de geschiedenis en het brouwproces van Guinness. Deze rondleidingen zijn beschikbaar in verschillende talen en kosten € 45 per persoon.

Als je van plan bent om de Guinness-brouwerijtour te bezoeken, is het raadzaam om van tevoren online tickets te kopen. Dit bespaart je tijd en voorkomt dat je in de rij moet staan om tickets te kopen bij de ingang.

Conclusie

De Guinness-brouwerijtour is een geweldige manier om meer te weten te komen over de geschiedenis en het brouwproces van een van de meest iconische bieren ter wereld. Het is een leuke en educatieve ervaring die je niet mag missen als je in Dublin bent.

Of je nu een bierliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Guinness, de brouwerijtour is een geweldige manier om een ​​paar uur door te brengen in Dublin. Vergeet niet om een ​​pint Guinness te drinken in de Gravity Bar en te genieten van het prachtige uitzicht over de stad!

Plaats een reactie