Kustwandelingen in Northumberland

Kustwandelingen in Northumberland

Northumberland is een graafschap in het noordoosten van Engeland en staat bekend om zijn prachtige kustlijn. Het is een populaire bestemming voor wandelaars vanwege de vele wandelpaden langs de kust. In dit artikel zullen we enkele van de beste kustwandelingen in Northumberland bespreken.

Bamburgh naar Seahouses

De wandeling van Bamburgh naar Seahouses is een van de meest populaire kustwandelingen in Northumberland. Het pad begint bij het kasteel van Bamburgh en loopt langs de kustlijn naar Seahouses. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de zee en de Farne-eilanden. De wandeling is ongeveer 6 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur.

Craster naar Dunstanburgh Castle

De wandeling van Craster naar Dunstanburgh Castle is een andere populaire kustwandeling in Northumberland. Het pad begint in het vissersdorpje Craster en loopt langs de kustlijn naar het indrukwekkende Dunstanburgh Castle. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de zee en de ruige kustlijn. De wandeling is ongeveer 5 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 uur.

Alnmouth naar Warkworth

De wandeling van Alnmouth naar Warkworth is een prachtige kustwandeling die begint in het pittoreske dorpje Alnmouth en eindigt bij het middeleeuwse kasteel van Warkworth. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de zee en de kustlijn. De wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur.

Embleton Bay naar Low Newton

De wandeling van Embleton Bay naar Low Newton is een prachtige kustwandeling die begint op het strand van Embleton Bay en eindigt in het charmante dorpje Low Newton. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de zee en de kustlijn. De wandeling is ongeveer 6 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur.

Seaton Sluice naar Blyth

De wandeling van Seaton Sluice naar Blyth is een prachtige kustwandeling die begint bij de historische Seaton Sluice-haven en eindigt in de stad Blyth. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de zee en de kustlijn. De wandeling is ongeveer 10 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur.

Conclusie

Northumberland is een prachtige bestemming voor wandelaars die van de kust houden. De kustwandelingen in Northumberland bieden prachtige uitzichten op de zee en de kustlijn en zijn geschikt voor wandelaars van alle niveaus. Of je nu op zoek bent naar een korte wandeling of een lange wandeling, er is voor elk wat wils in Northumberland.

Plaats een reactie