Nachtleven in Newcastle upon Tyne

Nachtleven in Newcastle upon Tyne

Newcastle upon Tyne, ook wel bekend als gewoon Newcastle, is een stad in het noordoosten van Engeland. Het is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Maar wat Newcastle echt onderscheidt van andere steden in het Verenigd Koninkrijk, is het nachtleven. Newcastle heeft een reputatie als een van de beste steden in het land om uit te gaan en te feesten. In dit artikel zullen we het nachtleven in Newcastle upon Tyne verkennen en enkele van de beste plekken om te bezoeken bespreken.

De Bigg Market

Een van de meest bekende uitgaansgebieden in Newcastle is de Bigg Market. Dit gebied is vooral populair bij studenten en jongeren en heeft een breed scala aan bars en clubs. Het is een levendige en energieke plek, vooral in het weekend. Enkele van de meest populaire bars in de Bigg Market zijn Filthy’s, Flares en Popworld. Deze bars spelen vaak muziek uit de jaren 80 en 90 en zijn een geweldige plek om te dansen en te genieten van een drankje.

Quayside

Een andere populaire uitgaansgebied in Newcastle is Quayside. Dit gebied ligt aan de rivier de Tyne en heeft een prachtig uitzicht op de stad. Quayside heeft een aantal chique bars en restaurants, evenals enkele van de beste nachtclubs van de stad. Digital is een van de meest populaire clubs in Quayside en trekt vaak grote namen uit de muziekindustrie aan. Andere populaire clubs in het gebied zijn Tup Tup Palace en House of Smith.

Wylam Brewery

Als je op zoek bent naar iets anders dan de typische bars en clubs, dan is Wylam Brewery misschien wel iets voor jou. Deze brouwerij is gevestigd in een prachtig gerestaureerd treinstation en biedt een unieke en gezellige sfeer. Wylam Brewery heeft een breed scala aan ambachtelijke bieren en organiseert regelmatig livemuziek en evenementen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van een drankje met vrienden.

Geheime bars

Een van de meest opwindende dingen aan het nachtleven in Newcastle is de aanwezigheid van geheime bars. Deze bars zijn vaak verborgen achter onopvallende deuren en vereisen een wachtwoord om binnen te komen. Een van de meest populaire geheime bars in Newcastle is The Poison Cabinet. Deze bar is gevestigd in de kelder van een antiekwinkel en heeft een unieke sfeer. Andere geheime bars in de stad zijn onder meer The Hidden Door en The Alchemist.

Conclusie

Newcastle upon Tyne is een stad die bekend staat om zijn bruisende nachtleven. Of je nu op zoek bent naar een chique bar aan de rivier, een levendige club in de Bigg Market of een gezellige brouwerij, Newcastle heeft voor elk wat wils. En als je op zoek bent naar iets anders, zijn er altijd geheime bars om te ontdekken. Het nachtleven in Newcastle is een van de beste in het Verenigd Koninkrijk en is zeker een bezoek waard.

Plaats een reactie