Rijden over de Ring of Kerry

Rijden over de Ring of Kerry

De Ring of Kerry is een prachtige route langs de kust van het Ierse graafschap Kerry. Het is een populaire toeristische attractie en wordt beschouwd als een van de mooiste autoroutes ter wereld. De route is ongeveer 179 kilometer lang en biedt een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan, de bergen en de groene heuvels van Ierland.

De route

De Ring of Kerry begint en eindigt in Killarney en loopt door enkele van de meest pittoreske steden en dorpen van Kerry, waaronder Killorglin, Cahersiveen, Waterville, Sneem en Kenmare. De route is goed bewegwijzerd en kan in beide richtingen worden gereden. Het wordt aanbevolen om de route tegen de klok in te rijden, zodat u aan de linkerkant van de weg rijdt en het uitzicht op de oceaan niet wordt belemmerd.

Bezienswaardigheden

Er zijn tal van bezienswaardigheden langs de Ring of Kerry, waaronder historische kastelen, prachtige stranden, schilderachtige dorpjes en adembenemende uitzichten. Enkele van de hoogtepunten zijn:

  • Muckross House and Gardens: Dit prachtige landhuis uit de 19e eeuw ligt aan de oevers van het Muckross-meer en biedt een fascinerend inzicht in het leven van de rijke Ierse aristocratie.
  • Skellig Michael: Dit eiland ligt voor de kust van Kerry en is de thuisbasis van een 6e-eeuws klooster dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
  • Gap of Dunloe: Deze smalle bergpas biedt een spectaculair uitzicht op de bergen en meren van Kerry.
  • Valentia Island: Dit eiland voor de kust van Kerry biedt prachtige stranden, kliffen en uitzicht op de oceaan.
  • Torc Waterfall: Deze prachtige waterval ligt in het Killarney National Park en is een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Praktische tips

Als u van plan bent om de Ring of Kerry te rijden, zijn hier enkele praktische tips om uw reis zo soepel mogelijk te laten verlopen:

  • Plan uw route: Zorg ervoor dat u uw route van tevoren plant en weet waar u wilt stoppen. Dit zal u helpen om uw tijd efficiënt te gebruiken en ervoor te zorgen dat u niets mist.
  • Neem voldoende tijd: De Ring of Kerry is een lange route en er zijn tal van bezienswaardigheden om te zien. Neem voldoende tijd om te genieten van het landschap en de bezienswaardigheden.
  • Neem snacks en water mee: Er zijn tal van cafés en restaurants langs de route, maar het kan handig zijn om snacks en water mee te nemen voor onderweg.
  • Wees voorbereid op smalle wegen: Sommige delen van de route zijn smal en bochtig, dus wees voorbereid op langzamer verkeer en wees voorzichtig op de weg.
  • Controleer het weer: Het weer kan snel veranderen in Ierland, dus controleer het weerbericht voordat u vertrekt en kleed u dienovereenkomstig.

Conclusie

De Ring of Kerry is een prachtige route die u meeneemt door enkele van de mooiste landschappen van Ierland. Met tal van bezienswaardigheden en adembenemende uitzichten is het een must-see voor elke reiziger die Ierland bezoekt. Zorg ervoor dat u uw route plant, voldoende tijd neemt en voorbereid bent op smalle wegen en veranderlijk weer. Geniet van de rit en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Plaats een reactie