Roadtrip langs de kust van Devon

Roadtrip langs de kust van Devon

Devon is een prachtige regio in het zuidwesten van Engeland. Het staat bekend om zijn prachtige kustlijn, pittoreske dorpjes en adembenemende landschappen. Een roadtrip langs de kust van Devon is dan ook een geweldige manier om deze regio te verkennen. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de mooiste plekjes van Devon.

Dag 1: Plymouth

Je roadtrip begint in Plymouth, een historische stad aan de zuidkust van Devon. Hier kun je een bezoek brengen aan de beroemde Plymouth Hoe, een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de haven en de zee. Ook kun je een bezoek brengen aan het National Marine Aquarium, waar je meer te weten komt over het onderwaterleven van de regio.

Dag 2: Dartmoor National Park

Op dag 2 van je roadtrip rijd je naar Dartmoor National Park, een uitgestrekt natuurgebied met heidevelden, bossen en rivieren. Hier kun je prachtige wandelingen maken en genieten van de rust en stilte van de natuur. Ook kun je een bezoek brengen aan de historische stadjes Tavistock en Chagford, die beide in de buurt van het park liggen.

Dag 3: Torquay en Paignton

Op dag 3 van je roadtrip rijd je naar Torquay en Paignton, twee populaire badplaatsen aan de zuidkust van Devon. Hier kun je genieten van de zon, zee en strand, en een bezoek brengen aan de vele attracties en bezienswaardigheden in de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Paignton Zoo Environmental Park, waar je meer te weten komt over de dieren en planten van de regio.

Dag 4: Exeter

Op dag 4 van je roadtrip rijd je naar Exeter, de hoofdstad van Devon. Hier kun je een bezoek brengen aan de prachtige kathedraal van Exeter, die dateert uit de 12e eeuw. Ook kun je een wandeling maken door de historische binnenstad, waar je vele oude gebouwen en monumenten kunt bewonderen.

Dag 5: Salcombe

Op dag 5 van je roadtrip rijd je naar Salcombe, een pittoresk dorpje aan de zuidkust van Devon. Hier kun je genieten van de prachtige stranden en baaien, en een bezoek brengen aan de vele winkeltjes en restaurants in het dorp. Ook kun je een boottocht maken langs de kust, waarbij je de vele rotsformaties en kliffen van de regio kunt bewonderen.

Dag 6: Ilfracombe

Op dag 6 van je roadtrip rijd je naar Ilfracombe, een charmant dorpje aan de noordkust van Devon. Hier kun je een bezoek brengen aan de beroemde rotsformatie van de ‘Verbonden Rotsen’, die uit de zee oprijst. Ook kun je een wandeling maken langs de kust, waarbij je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de zee en de kliffen.

Dag 7: Clovelly

Op dag 7 van je roadtrip rijd je naar Clovelly, een uniek dorpje aan de noordkust van Devon. Hier kun je een wandeling maken door de smalle straatjes en steegjes van het dorp, die allemaal geplaveid zijn met kiezelstenen. Ook kun je een bezoek brengen aan het Clovelly Court Gardens, een prachtige tuin met vele bloemen en planten.

Dag 8: Terug naar Plymouth

Op dag 8 van je roadtrip rijd je terug naar Plymouth, waar je de auto kunt inleveren en terug kunt kijken op een geweldige reis langs de kust van Devon. Of je nu hebt genoten van de prachtige natuur, de historische steden of de charmante dorpjes, één ding is zeker: Devon heeft voor iedereen iets te bieden.

Plaats een reactie