Shakespeare-gerelateerde activiteiten in Stratford-upon-Avon

Shakespeare-gerelateerde activiteiten in Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon is een stad in het Engelse graafschap Warwickshire en staat bekend als de geboorteplaats van William Shakespeare. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad vol zit met activiteiten die gerelateerd zijn aan de beroemde toneelschrijver. In dit artikel zullen we enkele van deze activiteiten bespreken.

Shakespeare’s geboorteplaats

Een van de meest populaire attracties in Stratford-upon-Avon is het huis waar Shakespeare werd geboren. Het huis is nu een museum en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te weten te komen over het leven van de toneelschrijver. Het huis is ingericht met meubels uit de tijd van Shakespeare en er zijn ook enkele originele manuscripten te zien.

Shakespeare’s graf

Shakespeare ligt begraven in de Holy Trinity Church in Stratford-upon-Avon. Het graf van de toneelschrijver is een populaire bezienswaardigheid en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Naast het graf van Shakespeare zijn er ook graven van andere beroemde personen te zien, waaronder zijn vrouw Anne Hathaway.

Shakespeare’s geboortehuis

Een andere populaire attractie in Stratford-upon-Avon is het huis waar Shakespeare werd geboren. Het huis is nu een museum en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te weten te komen over het leven van de toneelschrijver. Het huis is ingericht met meubels uit de tijd van Shakespeare en er zijn ook enkele originele manuscripten te zien.

Shakespeare’s Globe Theatre

Hoewel het originele Globe Theatre in Londen niet meer bestaat, is er in Stratford-upon-Avon een replica gebouwd. Het theater biedt bezoekers de mogelijkheid om Shakespeare’s toneelstukken te zien zoals ze bedoeld waren om te worden opgevoerd. Het theater organiseert regelmatig voorstellingen van Shakespeare’s toneelstukken en trekt bezoekers van over de hele wereld.

Shakespeare’s New Place

Shakespeare’s New Place was het huis waar de toneelschrijver zijn laatste jaren doorbracht. Het huis is nu een museum en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te weten te komen over het leven van Shakespeare na zijn terugkeer naar Stratford-upon-Avon. Het museum heeft ook een prachtige tuin waar bezoekers kunnen genieten van de rust en stilte.

Shakespeare’s Schoolroom and Guildhall

Shakespeare’s Schoolroom and Guildhall is de school waar de toneelschrijver zijn opleiding kreeg. Het gebouw is nu een museum en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te weten te komen over het onderwijs in de tijd van Shakespeare. Het museum heeft ook een prachtige hal waar evenementen worden gehouden.

Shakespeare’s Birthplace Trust

De Shakespeare’s Birthplace Trust is een organisatie die zich richt op het behoud van de erfgoed van Shakespeare. De organisatie beheert enkele van de belangrijkste attracties in Stratford-upon-Avon, waaronder het huis waar Shakespeare werd geboren en Shakespeare’s New Place. De organisatie organiseert ook regelmatig evenementen en tentoonstellingen die gerelateerd zijn aan Shakespeare.

Conclusie

Stratford-upon-Avon is een stad die doordrenkt is van de geschiedenis van William Shakespeare. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan activiteiten die gerelateerd zijn aan de beroemde toneelschrijver, waaronder het bezoeken van zijn geboorteplaats, zijn graf en het Globe Theatre. Of je nu een fan bent van Shakespeare of gewoon geïnteresseerd bent in geschiedenis, Stratford-upon-Avon is zeker een bezoek waard.

Plaats een reactie