Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon is een stad in het Engelse graafschap Warwickshire. Het is vooral bekend als de geboorteplaats van William Shakespeare, een van de grootste schrijvers uit de Engelse literatuurgeschiedenis. Jaarlijks trekt de stad duizenden toeristen van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in het leven en werk van Shakespeare.

Geschiedenis

Stratford-upon-Avon werd gesticht in de middeleeuwen en groeide uit tot een belangrijk handelscentrum dankzij de ligging aan de rivier de Avon. In de 16e eeuw werd William Shakespeare geboren in een huis aan Henley Street. Hij groeide op in Stratford-upon-Avon en begon hier ook zijn carrière als toneelschrijver. In de 19e eeuw werd de stad een populaire toeristische bestemming vanwege de connectie met Shakespeare.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheid van Stratford-upon-Avon is het geboortehuis van Shakespeare. Dit huis is nu een museum waar bezoekers meer kunnen leren over het leven en werk van de schrijver. Andere interessante plekken zijn het Anne Hathaway’s Cottage, het huis van de vrouw van Shakespeare, en de Holy Trinity Church, waar Shakespeare begraven ligt.

Theater

Stratford-upon-Avon is ook bekend vanwege de Royal Shakespeare Company, een theatergezelschap dat is opgericht in 1961. Het gezelschap speelt voornamelijk stukken van Shakespeare en heeft een eigen theater in de stad, het Royal Shakespeare Theatre. Hier worden het hele jaar door voorstellingen gegeven, zowel van Shakespeare als van andere toneelschrijvers.

Evenementen

Jaarlijks worden er verschillende evenementen georganiseerd in Stratford-upon-Avon. Het bekendste evenement is het Shakespeare Festival, dat plaatsvindt in de zomermaanden. Tijdens dit festival worden er op verschillende locaties in de stad voorstellingen gegeven van stukken van Shakespeare. Ook is er een parade en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen.

Omgeving

Stratford-upon-Avon ligt in een mooie omgeving met veel groen en water. Langs de rivier de Avon zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet. Ook zijn er verschillende parken en tuinen in de stad zelf, zoals de Bancroft Gardens en de Garden of Remembrance. In de omgeving van Stratford-upon-Avon zijn ook verschillende historische plaatsen te bezoeken, zoals Warwick Castle en Kenilworth Castle.

Conclusie

Stratford-upon-Avon is een stad met een rijke geschiedenis en een belangrijke rol in de Engelse literatuurgeschiedenis. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de connectie met Shakespeare en de vele bezienswaardigheden en evenementen. Maar ook de omgeving van de stad is de moeite waard om te verkennen. Een bezoek aan Stratford-upon-Avon is dan ook zeker de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur, geschiedenis en natuur.

Plaats een reactie