The Ring of Kerry

De Ring of Kerry is een van de meest populaire toeristische attracties in Ierland. Het is een schilderachtige route van ongeveer 179 kilometer lang die door het graafschap Kerry loopt. De route biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn van Ierland, de bergen en de meren. Het is een must-see voor iedereen die Ierland bezoekt.

Geschiedenis van de Ring of Kerry

De Ring of Kerry is ontstaan in de jaren 1700 toen de wegen in Ierland werden aangelegd. Het was oorspronkelijk een handelsroute die werd gebruikt om goederen te vervoeren tussen de steden in Kerry. In de jaren 1800 werd de route populair bij toeristen vanwege het prachtige landschap. Tegenwoordig is de Ring of Kerry een van de meest populaire toeristische attracties in Ierland.

Wat te zien op de Ring of Kerry

De Ring of Kerry biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn van Ierland, de bergen en de meren. Er zijn tal van bezienswaardigheden langs de route, waaronder:

Muckross House and Gardens

Muckross House and Gardens is een prachtig landhuis uit de 19e eeuw dat is omgeven door prachtige tuinen. Het huis is open voor het publiek en biedt een kijkje in het leven van de rijke Ierse aristocratie in de 19e eeuw.

Torc Waterfall

Torc Waterfall is een prachtige waterval die zich bevindt in het Killarney National Park. Het is een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Skellig Michael

Skellig Michael is een eiland voor de kust van Kerry dat bekend staat om zijn prachtige klooster uit de 6e eeuw. Het eiland is alleen per boot bereikbaar en is een populaire bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur.

Valentia Island

Valentia Island is een prachtig eiland voor de kust van Kerry dat bekend staat om zijn prachtige landschap en rijke geschiedenis. Het eiland is de thuisbasis van de Valentia Island Cable Station, die in de 19e eeuw werd gebruikt om de eerste trans-Atlantische telegraafkabel te leggen.

Hoe de Ring of Kerry te verkennen

Er zijn verschillende manieren om de Ring of Kerry te verkennen. De meest populaire manier is met de auto. Er zijn tal van autoverhuurbedrijven in Kerry die auto’s verhuren aan toeristen. Het is ook mogelijk om de route per fiets of te voet te verkennen. Er zijn tal van fietsverhuurbedrijven in Kerry die fietsen verhuren aan toeristen. Er zijn ook tal van wandelpaden langs de route die geschikt zijn voor wandelaars van alle niveaus.

Wanneer de Ring of Kerry te bezoeken

De Ring of Kerry kan het hele jaar door worden bezocht, maar de beste tijd om te bezoeken is in de zomermaanden. Het weer is dan het beste en de dagen zijn het langst. Het kan echter druk zijn in de zomermaanden, dus het is raadzaam om van tevoren accommodatie te boeken.

Conclusie

De Ring of Kerry is een prachtige route die door het graafschap Kerry loopt en een prachtig uitzicht biedt op de kustlijn van Ierland, de bergen en de meren. Er zijn tal van bezienswaardigheden langs de route, waaronder Muckross House and Gardens, Torc Waterfall, Skellig Michael en Valentia Island. De route kan worden verkend per auto, fiets of te voet. De beste tijd om de Ring of Kerry te bezoeken is in de zomermaanden, maar het kan druk zijn, dus het is raadzaam om van tevoren accommodatie te boeken. Het is een must-see voor iedereen die Ierland bezoekt.

Plaats een reactie