Wandelen in Pembrokeshire Coast National Park

Pembrokeshire Coast National Park is een van de mooiste plekken in Wales. Het park is gelegen aan de westkust van Wales en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de kustlijn. Het park is een populaire bestemming voor wandelaars vanwege de vele wandelpaden die door het park lopen. In dit artikel zullen we enkele van de beste wandelroutes in Pembrokeshire Coast National Park bespreken.

De Pembrokeshire Coast Path

De Pembrokeshire Coast Path is een van de meest populaire wandelroutes in het park. De route loopt langs de kustlijn van Pembrokeshire en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de kliffen. De route is ongeveer 186 mijl lang en kan in ongeveer 2 weken worden afgelegd. De route is verdeeld in 14 etappes en biedt wandelaars de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur en de lokale cultuur.

De route begint in Amroth en loopt langs de kustlijn naar St Dogmaels. Onderweg passeert u enkele van de mooiste plekken in het park, waaronder de stranden van Tenby en de kliffen van St David’s Head. De route is goed gemarkeerd en er zijn voldoende accommodaties en restaurants langs de route.

De Preseli Hills

De Preseli Hills zijn een bergketen in het park en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. De heuvels zijn populair bij wandelaars vanwege de vele wandelpaden die door het gebied lopen. De heuvels zijn ook bekend vanwege de blauwe stenen die hier werden gewonnen en gebruikt werden om Stonehenge te bouwen.

Een van de populairste wandelroutes in de Preseli Hills is de Golden Road. Deze route loopt langs de heuvels en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. De route is ongeveer 7 mijl lang en kan in ongeveer 3 uur worden afgelegd. Onderweg passeert u enkele van de mooiste plekken in het park, waaronder de Carn Menyn-steen, waar de blauwe stenen werden gewonnen.

De Teifi Marshes Nature Reserve

De Teifi Marshes Nature Reserve is een van de mooiste plekken in het park. Het reservaat is gelegen aan de rivier de Teifi en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het reservaat is populair bij wandelaars vanwege de vele wandelpaden die door het gebied lopen.

Een van de populairste wandelroutes in het reservaat is de Teifi Marshes Trail. Deze route loopt langs de rivier de Teifi en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. De route is ongeveer 3 mijl lang en kan in ongeveer 1,5 uur worden afgelegd. Onderweg passeert u enkele van de mooiste plekken in het reservaat, waaronder de Teifi Marshes Visitor Centre en de Teifi Marshes Nature Reserve.

Conclusie

Pembrokeshire Coast National Park is een van de mooiste plekken in Wales en biedt wandelaars de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur en de lokale cultuur. De Pembrokeshire Coast Path, de Preseli Hills en de Teifi Marshes Nature Reserve zijn enkele van de beste wandelroutes in het park. Of u nu een ervaren wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen wandeling, Pembrokeshire Coast National Park heeft voor iedereen iets te bieden.

Plaats een reactie