Wonen bij een gastgezin in het Verenigd Koninkrijk

Als je van plan bent om voor een langere periode in het Verenigd Koninkrijk te verblijven, bijvoorbeeld voor studie of werk, dan is het wonen bij een gastgezin een goede optie. Het biedt niet alleen een betaalbare en comfortabele accommodatie, maar ook de mogelijkheid om de Britse cultuur van dichtbij te ervaren en je Engels te verbeteren.

Wat is een gastgezin?

Een gastgezin is een gezin dat bereid is om een kamer in hun huis te verhuren aan een buitenlandse student of werknemer. Het kan gaan om een alleenstaande persoon, een stel of een gezin met kinderen. Het gastgezin biedt niet alleen een kamer, maar ook maaltijden en soms zelfs een aantal extra diensten, zoals wasservice en internettoegang.

Voordelen van wonen bij een gastgezin

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het wonen bij een gastgezin in het Verenigd Koninkrijk:

 • Betaalbaarheid: Wonen bij een gastgezin is vaak goedkoper dan het huren van een eigen appartement of kamer.
 • Comfort: Je hebt een eigen kamer en deelt de gemeenschappelijke ruimtes met het gastgezin. Dit biedt een comfortabele en huiselijke sfeer.
 • Cultuur: Wonen bij een gastgezin biedt de mogelijkheid om de Britse cultuur van dichtbij te ervaren en te leren kennen.
 • Taal: Het is een goede manier om je Engels te verbeteren, omdat je dagelijks in contact bent met native speakers.
 • Veiligheid: Wonen bij een gastgezin biedt een veilige en vertrouwde omgeving, vooral voor jonge studenten die voor het eerst naar het buitenland gaan.

Hoe vind je een gastgezin?

Er zijn verschillende manieren om een gastgezin te vinden in het Verenigd Koninkrijk:

 • Taalreisorganisaties: Er zijn verschillende taalreisorganisaties die gastgezinnen aanbieden als onderdeel van hun programma’s. Dit kan een goede optie zijn als je ook Engelse lessen wilt volgen.
 • Online platforms: Er zijn verschillende online platforms waar je een gastgezin kunt vinden, zoals Homestay, Airbnb en Student.com.
 • Universiteiten en hogescholen: Veel universiteiten en hogescholen bieden accommodatie bij gastgezinnen aan voor internationale studenten.
 • Advertenties: Je kunt ook advertenties plaatsen op lokale websites of in kranten om een gastgezin te vinden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een gastgezin?

Als je een gastgezin kiest, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

 • Locatie: Kies een gastgezin dat dicht bij je werk of school ligt, zodat je niet te veel tijd kwijt bent aan reizen.
 • Faciliteiten: Vraag naar de faciliteiten die het gastgezin biedt, zoals internettoegang, wasservice en maaltijden.
 • Regels: Vraag naar de regels van het gastgezin, zoals de tijden waarop je thuis moet zijn en of je gasten mag ontvangen.
 • Gezinssamenstelling: Vraag naar de samenstelling van het gastgezin, zoals het aantal kinderen en huisdieren.
 • Referenties: Vraag naar referenties van voorgaande gasten om een idee te krijgen van de ervaringen met het gastgezin.

Wat zijn de kosten van wonen bij een gastgezin?

De kosten van wonen bij een gastgezin variëren afhankelijk van de locatie, faciliteiten en duur van het verblijf. Over het algemeen liggen de kosten tussen de £100 en £200 per week, inclusief maaltijden en soms extra diensten. Het is belangrijk om de kosten vooraf te bespreken met het gastgezin om verrassingen te voorkomen.

Conclusie

Wonen bij een gastgezin in het Verenigd Koninkrijk biedt een betaalbare, comfortabele en culturele ervaring voor internationale studenten en werknemers. Het is een goede manier om je Engels te verbeteren en de Britse cultuur van dichtbij te ervaren. Bij het kiezen van een gastgezin is het belangrijk om op de locatie, faciliteiten, regels, gezinssamenstelling en referenties te letten. De kosten variëren afhankelijk van de locatie, faciliteiten en duur van het verblijf.

Plaats een reactie